Follow Me Ok

Kes Lahad Datu

Kes Lahad Datu memberi banyak persoalan tentang tahap keselamatan negara dan tindakan negara/kementerian dalam menangani insiden ini??

1. Kenapa kita perlu berunding? Dah penceroboh masuk tempat kita dan kita perlu berunding ka??Kalau PATI tu boleh la lagi sebab puak-puak  ini masuk bukan dengan senjata.
2. Polis kata puak-puak ni dah kena kepung tapi kenapa yang dikepung dapat serang orang yang mengepung??
3. dua tiga hari lepas media dok la siar puak-puak ni dah hilang motivasi nak berjuang, tapi kenapa ada pula kematian kepada kem kita.
4. dua kematian dah melampau!!!kalau ini konpirasi BN/PAKATAN, aku doakan tuhan akan membalas yang setimpal pada mereka.
5. Kalau ini konspirasi kerajaan, wa sebagai rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan pernah melalui pegalaman menjadi anak yatim, wa tak halalkan cukai yang wa bayar kepada kerajaan dan gaji yang menteri-menteri ni makan sebagai gaji mereka.
6. Kalau ini kerja Pakatan rakyat, wa doakan agar PRU 13 ini bukan milik mereka.
7.Kenapa kerajaan tak gunakan segala gala teknologi yang ada dalam mengawal kawasan maritim Malaysia?
Kapal selam, tentera, dan kapal-kapal perang malaysia yang dok ada tak kan nak jadi tunggui ja kot?? Kawal sekejap kawasan Sabah sebab wa dengar ada yang dok mendarat lagi. Sakit hati sungguh!!

ps: Kesakitan hati wa apabila pegawai/polis yang gugur tu membuatkan aku berfikir, sanggupkah hal-hal mati ini perlu ada dalam proses peyambungan kuasa bagi pemerintah atau cara mendapatkan kuasa bagi pembangkang. Kalau ini betul konspirasi? Kalau macam inilah cara mereka BERPOLITIK?? Wa tak sangup untuk turun mengundi. Kita ini ibarat alat untuk mereka memkayakan anak beranak depa!!Puak-puak ni tak tau ka ada yang masih makan ikan sungai untuk menyara keluarga!!
 

No comments:

Post a Comment