Follow Me Ok

KENAPA BOB LOKMAN SERTAI PAS?

Fisabilillah: Bob Lokman


Setelah aku melalui segala jalan syahwat, Allah memberikan aku gambaran akhirat. Maka aku mula berjalan mencari kebenaran dan semalam 16 Rabi'ul Awal, aku melangkah masuk kedalam gerbang hijau yang bertonggakkan Ulama yang sangat ditakuti oleh pencinta dunia.

Mengalir airmata bila borang ahli disambut oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan. Biar pun aku bukan sesiapa dikalangan orang Pas, tapi aku dapat merasakan kehangatan persaudaraan yang dihulurkan oleh mereka.

Aku menjadi insaf dikalangan anak- anak muda Pas yang rugged tapi ikhlas dalam perjuangan dan aku merasa amat malu diperhatikan oleh mereka bilamana aku merasa seperti seluruh hidup aku sebelum ini diselubungi syahwat keduniaan hingga aku merasa aku teramat tua dikalangan mereka.

Terlintas juga dibenak ku, mungkin kerana anak - anak muda inilah orang bijak pandai seperti Mahathir menolak Pas.

Biarlah tua, biarlah bertongkat, tapi sekarang aku tahu Allah maha pengampun dan penyanyang.

Maka oleh kerana itu aku akan patuh kepada kehendak Allah dalam ayat 104 Surah Aali-Imran. Pas akan aku jadikan wadah perjuangan untuk mempopularkan Allah kepada mereka yang belum kenal akan kekuasaanNYA.

Aku jadi insaf betapa aku yang lahir dalam keluarga Islam keturunan Ulama', terabai dengan kefahaman Islam yang pernah diterapkan kedalam jiwaku. Apatah lagi mereka yang tidak pernah tahu mengenai Islam, bagaimana mereka akan merasa takut pada Allah. Untuk itu sekali ini aku akan terus bercerita kepada sesiapa sahaja sesuatu yg membuatkan mereka bertaqwa kepada Allah.

Lagikan setiap ibu bapa sayangkan anak - anak yang dilahirkan, inikan pula Allah yang menciptakan kita dan segalanya. Biar pun Iblis dan yahudi memang dilaknat oleh Allah, namun satu masa dahulu mereka adalah hamba Allah yang baik. Selepas itu dengan takdir Allah mereka dijadikan sebagai contoh buruk kepada sesiapa yang tidak bertaqwa kepada Allah.

Ini Kuasa Allah. Kalau tiada keburukan kita tidak pandai menilai kebaikan sebagai mana kalau tiada ketaqwaan maka tiadalah kita mengerti bahawa Allah itu maha diatas segalanya.

Hari ini bila jiwa berada didalam Pas, ada satu semangat baru yang membuatkan aku berfikir mengapa Allah menjadikan aku. Pagi tadi bila ada kawan yang bertanya, mengapa aku menganut Pas, aku tahu bahawa aku sudah diterima untuk bekerja oleh Allah. Inilah masanya untuk berubah dan mengubah sebahagian besar kenalan, kepada jalan baru bagi mereka yang fasiq.

Belum ramai yang menerima Islam sebenar. Kalau tidak sudah tentu Malaysia diperintah oleh Ulama'. Masalahnya siapa yang Islam dalam orang Melayu? Untuk mereka yang mencari jawapan bacalah Sirah Rasulullah berulang kali, maka kita akan nampak siapa Abu Bakar, siapa Abu Jahal dan siapa Abdullah Ubai dalam bangsa Melayu.

Kerana itulah aku memohon untuk masuk Pas. Lepas ni kita akan baca ada yang marah dengan apa yang aku kata. Itu biasa, sebagaimana ada orang yang marahkan harimau membunuh lembu. Ini kerana kita tidak mengertisunnatullah. Kalau kita susah di dunia, kita lupa bahawa itu kehendak Allah, apatah lagi bila kita mewah.


Sudah berkali-kali Pas kalah dalam pilihanraya. Memang susah nak menang kerana ini bukan perang Badar dimana malaikat juga turun berperang dengan perintah Allah. Janganlah mengharapkan malaikat turun beratur dipusat-pusat mengundi yang diadakan oleh suruhan jaya pilihan raya yang tidak mengikut suruhan Allah.

Ini demokrasi orang putih yang memberikan peluang kemenangan kepada orang yang mempunyai syahwat duniawi. Kerana itu perlunya kita memperkenalkan Islam adalah sistem terbaik untuk mentadbir dunia kepada manusia Malaysia.

Ini adalah kerana ramai manusia lupa bahawa Allah yang mencipta dunia dan hanya hukum Allah sahaja yang sesuai dilaksanakan. Mereka yang menolak selalunya mereka yang tidak tahu apa hukum Allah.

Selalunya mereka ditakutkan oleh yahudi yang memang mengetahui apa isi Al Quran dan mereka telah tahu lebih awal melalui Taurat bahawa Islam itu sempurna dan mereka tidak mahu kita menjadi ummat Muhammad. Maka kita akan luput dari mendapatkan Syufaat Rasul dipadang Mahsyar nanti.

Dan kali ini aku bersedia untuk berjuang dengan Pas, dan aku bersedia untuk kalah setelah menjalankan segala syarat perjuangan.

Dipetik daripada blog Bob Lokman


PS: BACA DAN JIWAI TULISAN BELIAU

LU MAIN CANTIK CKET LA!!!!!! (18 KE ATAS)

19.02.2011..tarikh  wa di  tgur oleh minah perasan lawa, walaupin wa x kate ape2. Tp hati wa da bilang..lu muka hitam beb..dah la hitam, pnuh jerawat plk..lu klu nk tgur lu gna cara diplomasi la..jngn gna cara Israel, jngn guna cara korea utara..Wa ngaku wa salah, wa guna pc orng lain..tp adakah pc ini ada orng guna?? Lu tgur gua jngn guna internet, mcm lu x guna internet??jawab la minah oi..sial r lu (sory klu trkasar)..Hari ini wa datang opis dngn rasa malas ya amat, abes je meting wa do tegut lagi oleh bos besar…SIAL  LA, ADA ORANG REPORT KAT BOS..Ini sudah lebih maa..wa sakit hati beb..wa baru je nk follow ckp minah sial 2..Bos plk dgr je kata minah sial 2..Yg pleknya, wa merangkap dak pratikal yg di  perlakukan seperti budak2 pencacai beb..itu wa leh trima..dah lumrah kan..Tp bab di tegur x buat keje mmg wa panas hati..Wa di suruh antar dokumen, collect document, buat making, potostate dan bermacam2 lg..tp adakah ini bkn keje??Adakah ini amal jariah wa??mmg wa baran gila ni..nk je menempeleng muka minah 2..wa baran sbb da orang report kat bos…sungguh aneh hati diorang kan??Dah la memperlakukan aku sperti pncacai..Di sebabkan hal ini aku jadi x semangt nk berpratikal kat sini..Aku jadi f_ _k bila tgk muka minah 2..Nasib baik la ada staff yg baik dalam ini..Klu staff ni suh aku angkat gunung pon aku sanggop tlong dy..Dah orang baik kan, xkn kita nk layan cm anjing..Anjing pon orng bg mkn 3 kali..btol ke tidak aku x taw la sbb aku x bela anjing pon…sekian dari aku yg baran tahap dewa..


ps: bak kata orang tua2..tumbuk je muka dy.