Follow Me Ok

Malaysia dan Nuklear

Di sini wa catitkan kenapa Malaysia tidak layak utk mmbina loji nuklear:

1)   
   masalah tingkap proton yg tidak dapat di atasi. Bayangkan, teknologi tingkap pon x dpat nk di handle, masakan nk buat loji nuclear yg teknologinya bgitu cangih.

2)   
   Stadium kat Malaysia prnh runtuh. Stadium ini bkn runuth sbb gemapa bumi, stadium ini runtuh semasa angin sepoi2 bahasa, burung berkicauan, cuaca redup.bayangkanlah klu bina loji nuclear.

3)       
Lg abes klu kontrater kroni yg buat, abes di sup kan kepada orng ketiga, orng ketiga plk sup kan kontak ke orang ke 4. last2 sekali runtuh abes loji 2.

4)     
Malaysia dah ada sumber tnaga sendiri. Nk buat apa la nk sediakan tenaga nuklaer yg x perlu itu….
     Dan yg sebetulnya adalah, ambil lah iktibar dari keadaan yg berlaku di jepun dan yg pnh berlak di Chernobyl. Samapai sekarang Bandar itu di tingalkan tmapa penghuni dan kesan radioaktif itu myebabkan bayi yg di lahirkan mnjadi cacat dan sebagainya.
 chernobyl ni dah macam set filem crita zombie kot

ps: ini bukan soal slogan malaysia boleh ataupon tidak.

Misbun yg tidak di pujuk btol2

Semalam wa ada tgk satu crita ttg Datuk Lee Chong Wei. Wa mmg salut ngn Chong wei ni. Masa di kejohanan All England hari 2, senang2 je dy sayur kailan kan Lin Dan. Sebelom dy main, wa dan rakan2 sedikit brfikiran negative ttg perlawanan trsebut. Ini bkn salah wa la, ini dari beberapa siri kekalahan Chong Wei kepada Lin Dan. Dari sukan Asia, Olimpik dan Terbuka Korea, Chong Wei di ayam kampungkan begitu saja. Memang sakit hati tgk muka Lin Dan yg pnuh dgn sikap bongkak. Ok, ini bkn isu yg wa  nk utarakan.

Isu yg wa dapat dari berita yg wa tonton itu adalh isu perletakan jawatan Misbun yg hangt di perkatakan. Mmg kebetulan plk Chong wei mng All England. Berkoyan2 berita mengatakn Chong Wei mmg tidak perlukan si Misbun. Yang para pelapor tidak faham adalah seblom Chong wei mndapat kejayaan ini beliau bukanya ‘hero’ yg di kenali. Beliau ni pada mulanya hanya budak mentah dan sejak di bimbing oleh Misbun, beliau mncapai apa yg di capai beliau setakat ini. Setakat main ngn Taufiq Hidayat, wa rasa beliau tidak perlu mnjadi super saiya ataupon tidak mngeluarkan smash ala kame kame ha. Wa mmg terkilan la bila jasa Misbun melahirkan bintang di lupakan begitu saja. 
ps:yg pling lwak adalah part najib kata muka chong wei nmpak yakin, tp wa rasa muka chong wei lebih dari muka takot kot…najib pon pndai bodek daaa…wakakakakakka