Follow Me Ok

Misbun yg tidak di pujuk btol2

Semalam wa ada tgk satu crita ttg Datuk Lee Chong Wei. Wa mmg salut ngn Chong wei ni. Masa di kejohanan All England hari 2, senang2 je dy sayur kailan kan Lin Dan. Sebelom dy main, wa dan rakan2 sedikit brfikiran negative ttg perlawanan trsebut. Ini bkn salah wa la, ini dari beberapa siri kekalahan Chong Wei kepada Lin Dan. Dari sukan Asia, Olimpik dan Terbuka Korea, Chong Wei di ayam kampungkan begitu saja. Memang sakit hati tgk muka Lin Dan yg pnuh dgn sikap bongkak. Ok, ini bkn isu yg wa  nk utarakan.

Isu yg wa dapat dari berita yg wa tonton itu adalh isu perletakan jawatan Misbun yg hangt di perkatakan. Mmg kebetulan plk Chong wei mng All England. Berkoyan2 berita mengatakn Chong Wei mmg tidak perlukan si Misbun. Yang para pelapor tidak faham adalah seblom Chong wei mndapat kejayaan ini beliau bukanya ‘hero’ yg di kenali. Beliau ni pada mulanya hanya budak mentah dan sejak di bimbing oleh Misbun, beliau mncapai apa yg di capai beliau setakat ini. Setakat main ngn Taufiq Hidayat, wa rasa beliau tidak perlu mnjadi super saiya ataupon tidak mngeluarkan smash ala kame kame ha. Wa mmg terkilan la bila jasa Misbun melahirkan bintang di lupakan begitu saja. 
ps:yg pling lwak adalah part najib kata muka chong wei nmpak yakin, tp wa rasa muka chong wei lebih dari muka takot kot…najib pon pndai bodek daaa…wakakakakakka

No comments:

Post a Comment